Om oss

Denne bloggen handler om mine to alaskan huskytisper og meg. Her vil vi dele aktiviteter fra hverdagen, store som små! Vi planlegger også noen lengre turer, og vil dele planlegging og opplevelser med dere. Håper dere vil trives med å lese bloggen, og gjerne hente litt inspirasjon!

Jeg er ei jente på 25 år, som har flere interesser. De to viktigste interessene om dagen er hund og friluftsliv. Jeg studerer ergoterapi ved NTNU i Trondheim. Slagordet til ergoterapeuter er: “Vi gjør hverdagslivet mulig!” Ergoterapeuter fokuserer på hele mennesket, både det mentale og fysiske, omgivelsene mennesket befinner seg i og personens aktiviteter. Alle mennesker har behov for og rett til meningsfulle aktiviteter i hverdagen – dette er ergoterapeuter spesielt opptatt av.

Ronja (svart, brun og hvit) er ei tispe, født 4.oktober.2010. Hun kommer fra North Cape Husky og har ikke innblandet noen rene raser på mange generasjoner. Langt bak i linjene finnes grønnlandshund og siberian husky. Så en kan si at hun er en “ren” alaskan husky, en langdistansehund. Hun er en once in a life time-hund, for meg. For meg er hun perfekt! Hun har en akkurat passe størrelse for ei huskytispe, og til løpshund å være. Hun er ekstremt tilpasningsdyktig, overfor andre hunder og mennesker, omgivelser, med hensyn til trekkfart, ja, det meste. Vi to har en veldig god kjemi, som om vi har et språk som ingen andre kan se. Hun er en god trekkhund, da hun har god matlyst, høy arbeidsmoral og god trekkkraft. Hun tilpasser seg enhver fart med letthet, bevegelsene flyter harmonisk og uanstrengt uansett. Det ser ut som det ikke brukes energi. Hun slår seg til ro overalt, og bjeffer ikke. Hun kan være alene i bil, hjemme hos hvem som helst, hvor som helst. Løs, i bånd, ute, inne. Ronja har aldri vært syk eller skadet. Ronja elsker å brumme-prate når hun vet vi skal på tur eller hun skal få mat. Hun tilpasser sin oppførsel i forhold til hvem hun er med, hun er tålmodig og kosete. Hun har verdens mykeste pels, som jeg kan drømme meg bort i.

Winnie (for det meste svart) er ei tispe, født 4.mai.2014. Hun kommer fra Team Tempo, og har iblandet andre raser. Hun er også en alaskan husky, men er en blanding av “rene” linjer/alaskan husky (65%), greyhound (2,5%), pointer (2,5%) og vorsteh (30%). Hun er en mellomdistanse-/langdistansehund, omtrent på størrelse med Ronja. Morsommere hund enn Winnie tror jeg man skal lete lenge etter. Hun logrer med hele kroppen og brumme-prater samtidig. Hun har en meget god kroppsbeherskelse, og er veldig bevisst på hele kroppen sin. Når hun skal leke med andre hunder, tar hun gjerne et par 360 eller flere. Winnie er veldig god på å lese hvordan jeg har det, Ronja også, men Winnie har en mer offensiv måte å takle det på. Om jeg er lei meg kommer hun gjerne bort og slikker vekk tårene, legger en labb på meg og/eller legger hodet på skulderen min. Hun har fast plass i sofaen på kveldene! Winnie er også en god trekkhund, som er flink til å tilpasse seg til farten. Hun har siden 1-årsalderen begynt å vise gode takter som lederhund. Hun vil gjerne samarbeide, elsker å ta ansvar og er god på å finne måter å ta seg fram på. 

Om det er noe du/dere lurer på, kan jeg kontaktes på budeia_90@hotmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s